Rize İkizdere'de köylülerin direnişi sürerken Cengiz Holding'in ikinci taş ocağına izin çıktı!

TAKİP ET

Rize İkizdere'de Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat'ın yapmak istediği taş ocağına karşı köylülerin direnişi sürüyor. Ancak bu esnada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü'nün, Cengiz İnşaat'a yeni bir taş ocağı açılması için izin verdiği ortaya çıktı.

Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı Rize İkizdere'deki direniş sokağa çıkma yasağına rağmen sürüyor. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’nün, şirkete yeni bir taş ocağı açılması için izin verdiği ortaya çıktı. İkinci ocak izninin Gürdere Köyü mevkiinde olduğu belirtildi.

Rize’de İşkencedere Vadisi’nde AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen ve aldığı kamu ihaleleri ile tepki çeken Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı köylüler, “doğa talanı yapıldığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Rize İkizdere'de balık tutulan dere bir gün sonra yok oldu


Yöre halkı yaşama alanlarını savunma mücadelesi verirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Cengiz İnşaat'a ikinci taş ocağı izni verdiği ortaya çıktı.

İzin kararını Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’a değerlendiren İkizdereli Jeofizik Mühendisi Mehmet Baş, şunları kaydetti:

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan Rize İkizdere'deki köylülere destek!


“İyidere Lojistik Merkez ve Liman İnşaatı için yapmak istedikleri taşocağı için alanda 3 yıl çalışacaklarını belirtiyorlardı. Madem öyleydi yeni ocak için neden izin aldınız? Yetkililerin hepsi yalan söylüyor. Mücadelesini verdiğimiz ocak için kapasite artışı istemişlerdi, kapasite artışı ÇED sürecine girdiği için Çevre Bakanlığı’ndan döndü. Onlar da yapmak istedikleri 1. taşocağının hemen ilerisinde ve köylere daha yakın bir mevkide 2. taşocağı iznini aldı. Burası da 23 hektarlık bir alan. İki ocağı birbirine bağlayacaklar. Cengiz bu işin müteahhitliğini yapıyor, burayı işaret eden de veren de devlet”

rize ikizdere cengiz inşaat taş ocağı