Rifat Hisarcıklıoğlu: İslami finansı öne çıkarmalıyız

TAKİP ET

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 37. Bakanlar Toplantısı'nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmalıyız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) Başkan Vekili Rifat Hisarcıklıoğlu, İSEDAK 37. Bakanlar Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"İSLAMİ FİNANSI ÖNE ÇIKARMALIYIZ"
Hisarcıklıoğlu, "Ekonomilerimizin temelini oluşturan KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla, İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmalıyız. Zira, faiz ve kar hırsı üzerine bina edilmiş olan mevcut küresel finansal sistemin, girişimcileri koruması mümkün değildir" dedi.

Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Ekonomilerimizin temelini oluşturan KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla, İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmalıyız. Zira, faiz ve kar hırsı üzerine bina edilmiş olan mevcut küresel finansal sistemin, girişimcileri koruması mümkün değildir. Bu yapı, diğer tüm sektörlerinin finans sektörünü beslediği, devamlı kriz üreten, sağlıksız bir hale dönüşmüştür. Bunun sonucunda tüm dünyada gelir ve servet dağılımı gittikçe bozulmuş, ülkeler ve toplumlar arası refah makas gittikçe açılmıştır. Bu çarpık yapının alternatifi olarak İslami finansı öne çıkarmalı, giderek büyüyen fintech uygulamalarıyla entegre ederek, kullanım alanını genişletmeliyiz."

rifat hisarcıklıoğlu islam finans türkiye ekonomi tobb