Rıdvan Dilmen'den yeni asgari ücret açıklaması: "Ne kadar aldıklarını bilecek kadar milli biriyim!"

TAKİP ET

TRT'de spor yorumculuğu yapan Rıdvan Dilmen, A Milli Takım'ın Hollanda karşısındaki 6-1 mağlubiyetinden sonra "asgari ücret" ile ilgili söyledikleriyle tepki çekmişti. Dilmen, sözlerinin çarpıtıldığını söylerken insanlara saygı gösterebilecek kadar milli bir kişiliğe sahip olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, dün gece Türkiye’nin Hollanda’ya 6-1 yenilmesinden sonra milli futbolcuların aldıkları ücretleri eleştirirken “Ben hiçbir parayı küçümsemem. Bugün asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. 8 bin liraya çalışan insanlar var” şeklinde konuşmuş ve çok sayıda tepkiye maruz kalmıştı. Dilmen, sosyal medya hesabı üzerinden o sözlerine dair açıklama yaptı.

Dilmen, dün geceki programda söylediklerinin çarptırıldığını ifade ederken söyledikleriyle bir kez daha tepki çekti. İnsanlara saygı duyduğunu belirten Dilmen, “İnsanımıza saygı gösterebilecek kadar milli bir kişiyim!” şeklinde açıklama yaptı. 

Rıdvan Dilmen'in yaptığı açıklama şöyle:
"Benim dün akşam milli maç sonunda yaptığım yorumun saçma sapan yere çekildiğini şaşkınla okudum! Ülkemizde milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız var (tabii ki bekar, evli, çocuklu farklı olmak üzere).

Ne kadar aldıklarını bilecek kadar insanımıza saygı gösterebilecek kadar milli bir kişiyim! 8 bin lira konusu alt yapılarda çalışan teknik adamlar için kullandığım cümleydi!! Ne dediğimi gayet iyi bildikleri halde manipüle edildiği için açıklama yapma gereksinimi duydum!!

Şenol Güneş dahil hayatımda kimsenin kazandığı para benim gündemimde olmadı! Olmaz da! Allah herkese önce sağlık, sonra istediği kadar para versin, helalse! ki ! Şenol hocanın kazandığı anasının ak sütü gibi helal olsun.

“ASGARİ ÜCRETİN 8 BİN LİRA OLDUĞU GÜNLERİ GÖRMEK NASİP ETSİN”
Rabbim de inşaallah asgari ücretin 8 bin lira olduğu günleri görmek nasip etsin. Herkese sevgi, saygılarımla..."

rıdvan dilmen asgari ücret trt rıdvan dilmen trt rıdvan dilmen asgari ücret milli