Ressam Klimt'in tablosu rekor fiyata satıldı!

TAKİP ET

Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in Yelpazeli Kadın (Lady with a Fan) isimli portresi, Sotheby's tarafından düzenlenen müzayedede 85.3 milyon sterline satın alındı.

Sothebys tarafından yapılan açıklamada, Gustav Klimt'in stüdyosundaki şövalenin üzerinde yer alan büyüleyici figür tasvirinin, sanatçının renk ve biçim konusunda yeni bir yaklaşım keşfettiğini gösterdiği ve gücünün doruğundaki bir sanat eserine dönüştüğü belirtildi.

Tablo, telefon ve odadaki dört müşteri arasında gerçekleşen on dakikalık bir açık artırma savaşı sonrasında 85,3 milyon sterline yükselerek Avrupa'da bir sanat eseri için yeni bir açık artırma rekoru kırdı.  Aynı zamanda bugüne kadar açık artırmada satılan portreler arasında en yüksek ikinci fiyat oldu.

KLIMT’İN YELPAZELİ KADIN PORTRESİ

Gustav Klimt'in en sevdiği konulardan biri olan kadın figürüne odaklanan "Yelpazeli Kadın", Japonizm akımının etkilerini ve Klimt'in karakteristik tarzını yansıtmaktadır. Bu tablo, Viyanalı sanatçının son dönem eserlerinden biridir ve tamamlanma tarihi, Klimt'in hayatını kaybettiği 1918 yılıdır.

Portredeki kadının elbisesi ve elinde tuttuğu yelpaze, süslü tasarımlara sahiptir. Aynı zamanda, dekoratif öğelerle dolu olan portre, 19. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkan Sanat ve Zanaat Hareketi'nin etkilerini yansıtmaktadır.