Resmi Gazete'de yayımlandı: Sigara paketleri hakkında yeni karar!

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, sigara paketlerinde değişikliğe gidildi. Karara göre sigara paketleri üzerine, tütün mamulü birim paketi ile sigara üzerinde marka adı veya şirket-firma unvan kısaltması yazılması zorunluluğu getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" yürürlüğe girdi. Söz konusu kararla birlikte, tütün ürünleri ihracatının artırılması ile tütün ürünlerinde kaçak ve kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla değişikliğe gidildi.

SİGARA PAKETLERİNDE YENİ DÖNEM!
Söz konusu karar doğrultusunda sigara paketlerinde de değişiklik yaşanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deneme üretimleri başta olmak üzere her ne suretle olursa olsun yapılan üretimlerde, tütün mamulü birim paketi ile sigara üzerinde marka adı veya şirket-firma unvan kısaltması yazılması zorunluluğu getirildi.

"İHRACAT AMACIYLA ÜRETİLMİŞTİR" İBARESİ
Ayrıca yurtiçi piyasaya sunulan tütün mamulü birim paketi ile grupmanı kullanılarak üretilen ve ihraç edilen mamulat çeşidinin birim paketi ve grupmanı üzerinde "ihracat amacıyla üretilmiştir" ibaresi yer alacak. Bunun dışında ihraç edilen ülke isminin Türkçe ve ihraç edilen ülkenin resmi dilinde, en az 8 puntoda sabit ve silinemez olarak basılması zorunlu olacak.

sigara sigara paketi tütün resmi gazete