Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'dan çok sayıda atama ve görevden alma!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla çok sayıda atama ve görevden alma gerçekleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 5 üniversiteye yeni rektör atanırken, Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verildi ve 5 yeni üye seçildi.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla çok sayıda atama ve görevden alma gerçekleşti.

Atama kararlarına göre, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Özden, Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bahri Şahin, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yavuz Demir ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muzaffer Elmas atandı.

YÖK'E 5 YENİ ÜYE
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verildi, 5 yeni üye seçildi.

YÖK üyeleri Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, H. Abdullah Kaya, Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Hayati Develi ve Prof. Dr. Mustafa Çiçekler’in görevlerine son verildi.

YÖK üyeliklerine ise Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Mürteza Bedir ve Prof. Dr. Haldun Göktaş seçildi.

resmi gazete erdoğan atama rektör yök üniversite