Resmi Gazete'de yayımlandı: Elektrik tarifesinde değişiklik

TAKİP ET

Konutlardaki elektrik tüketimindeki ilk kademe kotasının 150 kilowatt saatten (kWh) 201 kWh çıkarılmasına ilişkin EPDK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni yılda elektriğe yapılan yüzde 125'lik zam vatandaşların belini bükmüştü. Faturalarda yaşanan fahiş artışlar sonrası düzenlemeye gidildi. Elektrik tüketiminde meskenlerde 5 kWh olarak belirlenen ilk kademe kotasının 7 kWh güncellenmesine ilişkin EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece ilk kademe kotası 150 kWh'den 210 kWh yükseldi.

Kararda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 31/01/2022 tarihli toplantısında; 31/12/2021 tarihli ve 10707 sayılı Kurul Kararı ile mesken alçak gerilim tek zamanlı abone grubu için faturaya esas günlük ortalama 5 kWh olarak belirlenen tüketim miktarının, 1/02/2022 tarihinden itibaren düzenlenecek faturalar için günlük ortalama 7 kWh olarak güncellenmesine karar verildiği belirtildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kabine toplantısı sonrası konuyla ilgili şunları söylemişti:
“Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının iki kat, hatta üç kat arttığı şikayetleri üzerine, ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenme talimatını verdik. Bu çerçevede, en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayından sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir."
 

resmi gazete elektrik fatura elektrik tarifesi kademe tarife