Rektör Refik Polat, öğrencilerden nasıl para kazandığını böyle anlattı! Üniversiteyi ticarethane yapmış

TAKİP ET

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat katıldığı bir televizyon programında öğrencilerden nasıl para kazandığını anlattı. Devletin kendilerine para vermediğini söyleyen Polat, "Sadece yaz okullarından bu sene 4 milyon lira para kazandım. Ben devletten gidiyorum, para istiyorum vermiyor" dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat, katıldığı bir televizyon programında üniversiteyi nasıl ticarethaneye döndürdüğünü, öğrencilerden nasıl para kazandığını anlattı.

Refik Polat, devletten para istediğini ancak alamadığını belirterek, farklı yöntemlerle öğrencilerden para kazandıklarını söyledi.

Polat, "Biz üniversite olarak, hele hele devlet üniversitesi olarak para nasıl kazanılır bunu öğrendim. Yani devletin bana yıllık verdiği yatırım bütçesi kadar belki o kadar ulaşmadı ama ona yakın bir miktarda ben para kazanıyorum. Uluslararası öğrencilerden kazanıyorum, formasyondan kazanıyorum, TÖMER'den kazanıyorum, yaz okulundan kazanıyorum, efendim gayrımenkul şeylerden kazanıyorum. Kiralarımdan kazanıyorum. Nereden baksan 14-15 milyon, eski parayla 14-15 trilyon... Sadece yaz okullarından bu sene 4 milyon lira para kazandım. Ben devletten gidiyorum Naci Ağbal'dan para istiyorum vermiyor" dedi.

rektör refik polat öğrenci üniversite karabük üniversitesi karabük para yaz okulu