Rekabet Kurulu'nun ceza kestiği Migros'tan ilk açıklama

TAKİP ET

Rekabet Kurulu, aralarında Migros'un da bulunduğu 5 büyük market ve 1 tedarikçiye toplam 2 milyar 671 milyon lira para cezası vermişti. Migros'tan ceza sonrası ilk açıklama geldi.

Rekabet Kurumu'nun fahiş fiyat soruşturmasında idari para cezası verdiği zincir marketlerden biri olan Migros kararın iptali için dava açılacağını duyurdu. Rekabet Kurumu, Migros'a ilgili karar çerçevesinde 517,7 milyon TL para cezası vermişti.

Rekabet Kurumu'ndan 5 zincir markete ceza! Hangi marketler ceza aldı?


Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada açıklanan kararda şirket aleyhine yöneltilen hususların kesinlikle kabul edilmediği belirtildi. Şirket bu çerçevede, gerekçeli kararın tebliğini takiben, yasal hakları süresi içinde kullanılarak kararın iptali için dava açılacağını söyledi.

Açıklamada, "Migros Ticaret A.Ş., faaliyetlerini dürüstlük ve güvenilirlik ilkelerine bağlı olarak her zaman kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde sürdürmektedir. 67 yıldır koruduğumuz, müşterilerimize en kaliteli ürün ve hizmetleri en uygun fiyatlarla sunma irademiz kesintisiz devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

migros rekabet kurulu ceza fahiş fiyat zincir market