Reina saldırısı sonrası sınır dışı edilen IŞİD'li Denizli'de yakalandı

TAKİP ET

39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısının ardından sınır dışı edilen IŞİD'li terörist A.A., Denizli'de yakalandı. A.A'nın sınırdışı edildikten sonra Suriye üzerinden tekrar Türkiye'ye girdiği ortaya çıktı.

Denizli'de DEAŞ terör örgütüne yönelik bir operasyonda, şüpheli bir kişi gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Operasyon, kentte belirlenen bir adrese yapıldı ve DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen A.A. isimli şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve tutuklandı.

REİNA SALDIRISI SORUŞTURMASINDA SINIRDIŞI EDİLMİŞTİ

Şüphelinin daha önce 2017 yılbaşı gecesi İstanbul'daki Reina eğlence merkezinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili operasyonlar kapsamında yakalandığı, sınır dışı edildiği ve sahte bir Kırgızistan pasaportu temin ederek Suriye üzerinden yeniden Türkiye'ye girdiği ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

1983 doğumlu Tacik asıllı Özbek vatandaşı Abdülkadir Masharipov, 2017’nin ilk saatlerinde yaklaşık 700 kişinin eğlendiği gece kulübüne giren saldırgan, 39 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

IŞİD üyesi saldırganın yakalanması için birçok operasyon yapılmış ve Masharipov yakalanmıştı. Masharipov, saldırı sonrasında 1368 yıl hapis ve 375 bin lira adli para cezası almıştı.