Ramazan'da hangi yasaklar gelecek? AVM ve Kuaförler kapanacak mı? 28 gün tam kapanma mı olacak?

TAKİP ET

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Ramazan ayında gelebilecek önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçen seneki kısıtlamaları işaret eden Aydın, "İnternet kafe, spor salonu, kuaför gibi kısıtlamaların olduğu bir nisan, mayıs ayı yaşamıştık. Belki bu tarzda kısıtlamalar gelebilir" dedi.

Günlük vaka sayılarının 55 bini aşmasının ardından Ramazan ayında gelecek tedbirler merak konusu oldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın da Ramazan ayında gelebilecek kısıtlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

28 günlük tam kapanma olup olmayacağına yönelik görüşlerini de paylaşan Aydın, "Tam kapanma çok konuşuluyor. Türkiye'nin bunu uygulayabileceğini düşünmeyenlerdenim. Yani bugünlerde Türkiye 28 gün tam kapanma yapabilir görünmüyor" dedi.

Ayrıca geçen sene Ramazan ayında uygulanan tedbirleri hatırlatan Aydın, "Tam değildi ama belirli yaş gruplarının sokağa çıkmaları, kent içinde dolaşmaları ya da kentler arası dolaşmalarının kısıtlandığı, internet kafe, spor salonu, kuaför, AVM gibi kısıtlamaların olduğu bir nisan, mayıs ayı yaşamıştık. Belki bu tarzda kısıtlamalar gelebilir. Bu benim önerimdir" ifadelerini kullandı.

TRT Haber'in haberine göre, Aydın, "Turizm ölçekli illere yönelik olarak sıkı bir baskılama, sonra da oralarda kontrollü giriş çıkış olabilir" dedi.

Alınabilecek önlemler için gözler hafta başında yapılacak Kabine Toplantısı'nda olacak.
 

ramazan yasaklar tedbir şehirlerarası yasak tam kapanma vaka kuaför kapatılacak mı