Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak? Meteoroloji tahminlerini açıkladı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan tarihli hava durumu raporunu yayımladı ve rapora göre, ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve yağışlar bayram süresince de devam edecek. Yeni rapora göre, hava durumu bayram döneminde de değişmeyecek ve yağmurun etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Hava durumu uzmanları, vatandaşların bayram boyunca soğuk hava, yağmur ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenmektedir. Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Sivas'ın doğu ilçelerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde ise öğle saatlerinden sonra lokal olarak kuvvetli yağışlar görülebilir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmemekte olup, batı bölgelerde mevsim normallerine yakın, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek, ancak İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar görülebileceği uyarısı yapılmıştır.

Özellikle Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli yağışların olması beklenmesi nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayrıca, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yapılan 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, bayram boyunca ülke genelinde sağanak yağışlar beklenmektedir. Hava durumu takip edilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Meteoroloji hava durumu