Putin, Şangay Zirvesi'nde Erdoğan'ı ayakta beklediği anlar gündem oldu

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şangay Zirvesi'nde bir araya geldi. Putin görüşme öncesi yaklaşık 1 dakika Erdoğan'ı ayakta bekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne özel konuk olarak katıldı.

Zirvede ikili görüşmelerin gerçekleştiği esnada dikkat çeken anlar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir araya geldiği basına kapalı görüşme, 40 dakika sürdü.

Görüşmenin hemen öncesinde Putin'in Erdoğan'ı yaklaşık 1 dakika ayakta beklediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Temmuz ayında da Tahran'da düzenlenen 3'lü zirvede benzer görüntüler yaşanmış ve o anlara ilişkin görüntüler dünyanın gündemine oturmuştu.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Türkiye ile Rusya arasında çok sayıda alanda çalışmalar yürüttüklerini belirten Putin, "Her şeyden önce, (BM Gıda Programı) gıda programının uygulanmasına yaptığınız ve yapmaya devam ettiğiniz katkı için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna tahılının önemli kısmının en yoksul ülkelere gitmesini umuyoruz. Bu, şu ana kadar sağlanamadı." dedi.

 

Putin Erdoğan Şangay