Putin, Rusya'da üretilen hammadde ve ürünlerin ihracatı durduracaklarını duyurdu, yasaklı ülkeler 2 gün içinde açıklanacak

TAKİP ET

ABD Başkanı Biden'ın Rusya'ya yönelik akaryakıt ambargosu kararı almasından sonra Rusya'dan da çok sert bir çıkış geldi. Putin, imzaladığı kararname ile Rusya'da üretilen ürün ve hammaddelerin ihracatını yasakladıklarını duyurdu. İhracat yasağına girecek ülkelerin listesi 2 gün içerisinde Rus hükümeti tarafından açıklanacak.

Rusya'nın Ukrayna işgaliyle başlayan küresel gerginlik her geçen gün şiddetleniyor. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'dan petrol ve akaryakıt ithalatına ambargo konulacağını açıklamasından saatler sonra Kremlin'den çok kritik bir kararname haberi geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya’nın güvenliğinin sağlanması amacıyla dış ekonomik faaliyetler alanında özel ekonomik önlemlerin uygulanması" başlıklık kararname ile ihracat yasaklarını duyurdu. 

YASAKLI ÜLKELER 2 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK
Kremlin tarafından duyurulan kararname sonrasında ihracatın yasaklanacağı ülkelerin 
Putin, bazı ürünlerin ve hammaddelerin ihracatının yasaklanacağı ülkelerin listelerinin iki gün içinde belirlenmesi talimatını verdi.

Putin ayrıca, 31 Aralık'a kadar listesi hükümet tarafından belirlenecek olan ürün ve hammaddelerin Rusya’nın dışına gönderilmesine yasak konulmasının sağlanmasını da istedi.Kararname metninde, “Rusya Federasyonu'nun güvenliğinin ve sanayiinin sorunsuz işleyişinin sağlanması amacıyla, 31 Aralık 2022'ye kadar aşağıdaki özel ekonomik önlemlerin uygulanmasının sağlanmasını kararlaştırıyorum: Rusya Federasyonu hükümeti tarafından belirlenen listelere uygun olarak Rusya Federasyonu toprakları dışına ihracatın ve (veya) Rusya Federasyonu topraklarına ürün ve (veya) hammadde ithalatının yasaklanması; Rusya Federasyonu hükümeti tarafından belirlenen listelere uygun olarak Rusya Federasyonu toprakları dışına ürün ve (veya) hammadde ithalatının sınırlandırılması” ifadelerine yer verildi.

Rusya, düşman ülkeler listesini güncelledi! Türkiye var mı? İşte listede yer alan ülkeler...

rusya putin rusya ihracat yasağı