Putin'in seferberlik kararı sonrası yüzlerce araç Gürcistan sınırında kuyruk oluşturdu

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün yaptığı seferberlik açıklamasının ardından ülkede adeta kaos yaşanıyor. Kısmi seferberlik ilanının ardından Rus halkının ülkeden hava ve kara yoluyla ayrılmaya çalıştığı görülürken sınır kapılarında da uzun araç kuyrukları oluştu.

Putin’in seferberlik açıklamasının ardından askerlik için yaşı tutan Rus vatandaşların yurt dışına çıkışına izin verilmeyeceği endişesiyle çok sayıda kişi ülkeyi terk etmek için harekete geçti.

Putin’in açıklamasından ayrı olarak Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını bildirmişti.

Şoygu, kısmi seferberliğin profesyonel asker olarak deneyime sahip kişilerle sınırlı olacağını ve öğrencilerin çağrılmayacağı güvencesini vermişti.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Rus halkı ülkelerinden kara ve hava yoluyla ayrılmaya çalışıyor.

Uçak biletlerinin tükenmesinin ardından ülkeden bir an önce çıkış yapmaya hazırlanan Ruslar şimdi de Finlandiya ve Gürcistan'a doğru hareket etmeye başladı.

Sosyal medyada yansıyan görüntülerde yüzlerce aracın Finlandiya ve Gürcistan sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

İŞTE O ANLAR

 

 

 

 

 

rusya seferberlik ukrayna gürcistan putin finlandiya