Putin'in hesabı tutmadı! Rusya'da halk ATM'lere akın etti, ekonomi ağır darbe aldı!

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte ABD ve Avrupa'dan ağır yaptırımlar geldi. Rus ekonomisi ağır darbe aldı. Ülkesinin SWIFT sisteminden çıkarılacağını öğrenen Rus halkı ise ATM'lere akın etti. Ülkede banka ve ATM'lerin önünde metrelerce kuyruk oluştu.

Putin'in emriyle başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 5. güne girildi. Avrupa ve ABD'nin Rusya'ya yönelik çok ağır yaptırım kararı almasının ardından Rus ekonomisi büyük yara aldı.

Ruble'nin değer kaybetmesi ve ülkelerinin SWIFT sisteminden çıkarılacağını öğrenen Rus halkı banka ve ATM'lere akın etti.

Para çekmek isteyen Ruslar, uzun kuyruklar oluşturdu.

BORSA'YI AÇAMADILAR
Yaptırımlarla birlikte ekonomisi ağır darbe alan Rusya'da dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Moskova Borsası, normalde saat 07.00'da başlayan döviz ve para piyasası işlemleri erteleyerek saat 10.00'da açtı.

MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ KARARI
Rusya Merkez Bankası, 1050 baz puan artışla politika faizini yüzde 9,5'ten yüzde 20'ye çıkardı. Bankadan yapılan açıklamada, Rus piyasalarında yaşanabilecek olası sorunlara işaret edildi.

Rusya Maliye Bakanlığı da, Rus ihracatçılarına dış ticaretteki döviz kazançlarının yüzde 80'ini satma zorunluluğu getirdi.

RUS RUBLESİ ERİDİ
Rus rublesinin dolar karşısında değer kaybı yüzde 20'yi aştı. Dolar/ruble paritesi yüzde 21,64 artışla 100 seviyesine, euro/ruble paritesi de yüzde 21,94 yükselişle 113,4'e çıktı.

rusya atm ekonomi ukrayna savaş işgal saldırı ekonomik banka faiz merkez bankası