Putin imzaladı! Zaporijya Nükleer Santrali Rusya'ya geçti

TAKİP ET

Ukrayna'ya ait 4 bölgeyi ilhak ettiğini duyurmasının ardından, Putin'den savaşta gerilimi artıracak bir hamle daha geldi. Rus lider, bugün imzaladığı kararname ile Avrupa'nın en büyüğü olan Zaporijya Nükleer Santrali'nin Rus mülkiyetine geçirdi.

Rusya, Ukrayna'da ayrılıkçı bölgelerde yapılan referandum sonrası Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'u ilhak etti. Putin, imzaladığı kararname ile Ukrayna toprağı olan bu 4 bölgenin Rusya'ya dahil olduğunu açıkladı.

SALDIRI YENİDEN HAREKETLENDİ

Rusya'nın bu hamlesi sonrası Ukrayna ordusu harekete geçti. Rusya'nın kontrolünde olan bölgelere yönelik saldırıya geçen Ukrayna, ilk olarak stratejik önemi olan Lyman kentini Ruslardan geri aldı. Saldırıya devam eden Ukrayna, Herson bölgesinde 4, Harkiv bölgesinde de bir yerleşim birimini Ruslardan temizledi.

PUTİN'DEN GERİLİMİ ARTIRACAK KARARNAME

Aylardır süren savaşta şiddetin dozu artarken, Putin'den gerilimi artıracak bir hamle daha geldi. Rus lider, Avrupa'nın en büyüğü olan Zaporijya Nükleer Santrali'nin Rus mülkiyetine geçirilmesine yönelik kararname imzaladı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİ

Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa’nın en büyük nükleer santralleri arasında yer alıyor. 6 adet nükleer reaktör bulunan ve 5 bin 700 megavat/saat elektrik üretim kapasitesine sahip olan santral, Ukrayna’daki toplam elektriğin yüzde 20’sini sağlıyor.

 

rusya nükleer santral ukrayna gündem dünya