Putin'den çarpıcı çıkış: Tüm dünya etkilenecek

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Rusya Devlet Başkanı Putin önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Batı'yı işaret ederek "Rusya'ya yaptırımlardan dolayı onlar ekonomik olarak etkilenecek" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 21’nci gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin “Ukrayna, çok yakın bir gelecekte nükleer silah sahibi olabilirdi. Askeri harekat dışında bir seçeneğimiz yoktu. Ukrayna’yı işgal etmek istemiyoruz.” dedi. Putin, Ukrayna’ya yönelik harekatın planlandığı gibi gittiğini de vurguladı.

Putin, “Operasyonun başında Kiev’deki yetkililere Donbass’taki birliklerini çekmelerini söyledim ama yapmadılar. Rusya birlikleri sadece Donetsk ve Lugansk'a operasyon düzenleseydi, bu, Ukrayna'da barış sağlanması ve Ukrayna toprakları üstünden Rusya'ya yönelmekte olan tehdidin son bulması için yeterli olmazdı” ifadelerini kullandı.

Putin "Rusya'ya yaptırımlardan dolayı onlar ekonomik olarak etkileniyor. Batı milyonlarca insanın karşılaştığı sorun, Batı'nın politikalarının sonucudur. Onların takıntısı kendi cepleri kendi gelirleri" dedi.

putin rusya ekonomi dünya savaş ukrayna batı yaptırım