Putin, Avrupa'yla dalga geçti: 'Savaşın ne zaman çıkacağını sordu'

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik son dönemde tırmanırken Moskova'dan dikkat çeken açıklamalar geliyor. Kremlin, Putin'in Batı'yla "dalga geçerek" Ukrayna işgaline ilişkin, savaşın ne zaman çıkacağını sorduğu bildirdi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik son dönemde tırmanırken, Rusya, bazı askerlerin Ukrayna sınırından çekildiğini söyledi. Konuyla ilgili Kremlin’den de bir açıklama geldi.

KREMLİN AÇIKLAMA YAPTI
Kremlin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye hazırlandığına dair ABD’nin ortaya attığı iddiaların temelden yoksun ve histerik olduğunu belirtti. Kremlin’den yapılan açıklamada, “ABD’nin Rusya’nın Çarşamba günü Ukrayna’ya saldıracağı uyarıları, Avrupa’da gerilimi artırmak için tasarlanmış temelsiz çabalardır” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin’in Rusya ve Batı arasındaki kaygıların sakince görüşülmesini yeğlediğini belirterek, Putin’in gerginlikleri daha da artıracak “enformasyon savaşını” görmek istemediğini ifade etti.

Peskov, Ukrayna sınırından Rus askerlerinin çekilmesi ile ilgili olarak ise “Tatbikatlardan sonra birliklerin üsse geri döneceğini zaten söylüyorduk ve şimdi de bu gerçekleşiyor” dedi.

PUTİN DALGA GEÇTİ
Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Batı’nın ‘Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği tarihi vermesi’ ile dalga geçilirken, ‘Putin savaşın ne zaman olacağını sordu’ ifadesi kullanıldı.

​​​​​​​Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bölgede savaş çıkacağı iddialarının sürekli olarak ortaya atılmasını ‘bilgi terörizmi’ olarak niteledi. Lavrov, Batı ile diyalogun sürdüğünü belirtirken, bölgedeki tatbikatlarla ilgili olarak “Tüm askeri hamlelerimiz planlandığı şekilde hayata geçirilmiş ve sona erdirilmiştir.” dedi.

putin rusya batı avrupa amerika abd savaş işgal