PTT'yi 200 milyon TL zarara uğratan bürokratlar terfi etti!

TAKİP ET

PTT'nin Sayıştay raporlarına yansıyan 200 milyon TL'lik dijital arşiv usulsüzlüğünde imzası bulunan 5 bürokrat, yüksek maaşla terfi edildi. 

PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’de 2018 yılında yaşanan ve Sayıştay raporlarına yansıyan 200 milyon TL’lik dijital arşiv usulsüzlüğünde imzası bulunan bürokratların yeni görevlere getirildiği öğrenildi. 

Sözcü'den Deniz Ayhan’ın haberine göre, 2016- 2020 yılları arasında PTT’de genel müdür yardımcısı olan Yusuf Canbolat’ın 2 Kasım 2020 tarihinde Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi yapıldığı ve buradan 39 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı. 

PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Engin Demir ve Muhasebe Daire Başkanı Ziyafettin Kılıçoğlu’nun da Aile Bakanlığı’na geçtiği açıklandı. 

Dönemin Teknoloji Genel Müdürü İsmail Köse ise Havelsan’a Proje Yöneticisi oldu. 

AYLARDIR MAAŞ ALMAYA DEVAM ETMİŞ
PTT’nin 2019 yılında yaşadığı 1.2 milyar TL’lik zararın sorumlusu olarak görülen dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik’in de aylardır PTT’den maaş almaya devam ettiği Ocak 2021 ve Mayıs 2021 belgelerinde görüldü. 

Kenan Bozgeyik PTT müşavir kadrosu ile Ocak ayında 14 bin 451 TL, Mayıs ayında ise 12 bin TL ödeme almış.

SORUŞTURMA YERİNE ÖDÜLLENDİRİLME
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Yolsuzlukta imzası bulunan yetkililerin de soruşturma geçireceklerine adeta ödüllendirildiklerini görüyoruz. Bu kişilere sahip çıkılması, iktidarın Sayıştay raporlarını Meclis denetiminden kaçırma çabalarının sebebini de açıkça ortaya koyuyor. PTT'nin yandaş şirketlere aktardığı bu paralar, vatandaşın vergileridir ve tüm yetkililer yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

CHP'li Emir, yeni görevlendirmelerle ilgili şöyle dedi:
"Sayıştay raporuna göre, PTT'nin kendi imkanlarıyla yapacağı arşiv taraması için yandaş şirketlere milyonlarca dolar para aktarıldığı tespit edilmişti. Buna rağmen, bu sözleşmelere imza atan yetkililere soruşturma açıldı mı, hukuki işlem başlatıldı mı, bunlar bilinmiyor. Kurumu 1.2 milyar TL zarara uğrattığı belirtilen ve bu sebeple görevden alınan bir genel müdürün aynı kurumdan halen maaş alıyor olması da başlı başına bir skandaldır.”
 

ptt bürokrat terfi sayıştay maaş ak parti