Prof. Dr. Cemal Saydam'dan deniz salyası ve 'Kanal İstanbul' açıklaması!

TAKİP ET

Marmara Denizi'nde başlayan ve hızla yayılmaya devam eden müsilaj sorununa ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun 'Kanal İstanbul deniz salyasını bitirecek' açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Deniz bilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, konuya dair açıklamada bulundu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haziran ayı sonunda temelinin atılacağı düşünülen ‘Kanal İstanbul’ projesinin Marmara Denizi'nde yaşanan deniz salyasını sorununu da bitireceğini açıklamıştı. Karaismailoğlu’nun bu açıklamasından sonra çok sayıda tepki yağmış, çok sayıda kullanıcı ise sosyal medya hesapları üzerinden Kanal İstanbul projesi için bu durumun bir bahane olduğunu vurgulamıştı. 

Yalnızca sosyal medya kullanıcıları değil birçok uzman da Karaismailoğlu’nun açıklamasına tepki göstermişti. İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “Sayın Ulaştırma Bakanımızın Marmara’daki müsilaj sorununa çözüm olarak Kanal İstanbul’u göstermesi hayret verici ve üzücüdür. Umarım şaka yapmıştır. Sevgiyle.” Paylaşımını yapmıştı. 

Bir diğer tepki de Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaj sorununun gündemin en önemli maddelerinden biri haline geldiğini belirten Deniz bilimci Prof. Dr. Cemal Saydam’dan geldi. Saydam, Bakan Karaismailoğlu’nun gündeme düşen açıklamasından sonra ‘‘Kanal İstanbul yapılırsa tası tarağı toplayın. Hayat boyu müsilaj devam eder. Kanal İstanbul ile yalnız Marmara Denizi değil Marmara Bölgesi elimizden gidecek.” ifadelerini kullandı.

adil karaismailoğlu cemal saydam deniz salyası kanal istanbul ak parti erdoğan chp müsilaj