Polislere aşı zorunluluğu mu geldi! İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çarpıcı karar

TAKİP ET

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden tartışmalı karar. Tüm birimlere gönderilen yazıya göre aşı olmayan polislere operasyon tazminatı ödenmeyecek. Ayrıca ortaya çıkan bir videoda ismi öğrenilemeyen bir komiserin aşı olmayan polisleri tayin edeceklerini ileri sürüyor. İşte detaylar...

AYKIRI / HABER MERKEZİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çok tartışmalı bir karar geldi. Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından tüm birimlere gönderilen yazıya göre aşı olmayan polislere operasyon tazminatı ödenmeyecek.

Devlet kurumları arasında ilk kez bir resmi kurum personeline Covid-19 aşısını zorunlu kıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis memurlarını adeta aşı olmaya zorlayan karar çok tartışılacak gibi gözüküyor.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından tüm birimlere gönderilen yazıya göre sağlık sorunları haricindeki tüm emniyet personelinden Covid-19 aşısı olmaları isteniyor. Yazıda, aşı olmayan polislerin diğer memurların hayatlarını tehlikeye attığı iddia edilirken, "operasyon tazminatı ödenmeyecek" ifadesi dikkat çekiyor. 

OPERASYON TAZMİNATI NE ANLAMA GELİYOR
Aşı olmayan polislere operasyon tazminatının ödenmemesi polis memurlarını çok yakından ilgilendiren bir karar. Tıpkı döner sermaya alan kurum personelleri gibi polis memurları da "operasyon tazminatı" adı altında ortak havuzdan ödeme alıyor. İllere göre değişen operasyon tazminatları polislerin maaşına ekleniyor.

Gönderilen bu yazı ile birlikte aşı olmayan polislerin operasyon tazminatı kesileceği belirtilmiş.

İşte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden tüm birimlere gönderilen o tartışmalı karar:

istanbul emniyeti polislere aşı zorunluluğu operasyon tazminatı polislere aşı