Plaja inen helikopterle ilgili önemli gelişme

TAKİP ET

Vatandaşların canını hiçe sayarak plaja inen helikopterin iş insanı Ceyhan Saldanlı'ya ait olduğu belirtilmişti. Ancak Saldanlı'nın helikopteri aylar önce başka bir firmaya sattığı ortaya çıktı. Plaja helikopteri indiren VAV Teknoloji sahibi Temel Akçay'dan açıklama geldi.

Sosyal medya bir plaja inen helikopterin görüntüsü büyük yankı buldu. Görüntülerde onlarca vatandaşın arasında bir helikopterin plajın ortasına indiği görülüyordu.

Helikopterin kuyruk numarasından aracın iş insanı Ceyhan Saldanlı'ya ait olduğu üzerinde duruluyordu. Ancak Saldanlı'nın helikopteri VAV Teknoloji isimli firmaya sattığı ortaya çıktı. 

Helikopteri plaja indiren VAV Teknoloji sahibi Temel Akçay, Hürriyet gazetesine şu açıklamaları yaptı:

KAHVALTIYA GİTMİŞTİK
"Amerika’da, dünyanın birçok yerinde helikopterler hayvan gütmek, evden işe, çiftliğe, yazlığa gitmek için yaygın olarak kullanılır. Türkiye’de sadece holding patronlarının alabileceği sanılır ama fiyatı 300 ila 600 bin dolar bedelle, araba fiyatına satın alınabilir. Yakıtı da güçlü bir arabanın tükettiği benzinden çok daha az maliyetli. Örneğin Menderes Havaalanı’na helikopter park etmenin günlük fiyatı 15 TL’dir. Ultra light uçakların fiyatı da 50 bin ila 100 bin dolar arasındadır. Biz amatör havacılığı sevdirmek amacıyla kurduğumuz İzmirli iki dernek olarak bu tür geziler organize ediyoruz. Ama o gün oraya Pilot Tuna Kaptan’ın teknesinde kahvaltı yapmaya gitmiştik."

CEVAP VE DÜZELTME HAKKI
Web sitenizde yer alan “Plaja inen helikopterin AK Parti döneminde zenginleşen Ceyhan Saldanlı'ya ait olduğu ortaya çıktı” başlıklı haberinizde (https://www.aykiri.com.tr/plaja-inen-helikopterin-ak-parti-doneminde-zenginlesen-ceyhan-saldanli-ya-ait-oldugu-ortaya-cikti/12328/  ) helikopterin sahibi olarak Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı’nın adı geçmektedir. Ancak helikopter Aydem Enerji’ye (eski adıyla Bereket Enerji) ait değil. Konuyla ilgili kurumsal hesabımızdan da gerekli açıklama (  https://twitter.com/AydemEnerji/status/1404206574449614848?s=20 ) yapıldı.
 
Açıklamada da belirttiğimiz gibi, görüntülerdeki helikopter, şirketimiz tarafından Ocak 2020’de teknoloji alanında faaliyet gösteren bir firmaya satıldı. Söz konusu görüntüler ile Aydem Enerji’nin, holdinge bağlı şirketlerinin ve/veya herhangi bir yöneticimizin ilgisi bulunmuyor. 

helikopter plaj helikopter