PKK'nın suikastçisi Dilbirin Kaçar, MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi

TAKİP ET

Terör örgütü PKK/YPG'nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen "Rojda" kod adlı Dilbirin Kaçar, MİT'in operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Suriye'deki nokta operasyonları sürüyor. Son olarak terör örgütü PKK'nın suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen "Rojda" kod isimli Dilbirin Kaçar, Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Teröristin Mardin sınırında güvenlik güçlerine yönelik saldırı amaçlı keşif yapmak üzere bir grup teröristle bölgeye geldiği bilgisi üzerine saklandığı öğrenildi. Yapılan nokta operasyonla saklandığı evde canlı olarak yakalanıp Türkiye'ye getirildi.

Terörist Dilbirin Kaçar, 2015 yılında Siirt-Şırnak kırsalını içine alan sözde Botan sahası diye adlarılan Cudi, Gabar, Herekol ve Çırav dağlarında faaliyet yürüttükten sonra 2016'da Irak'ın kuzeyine geçerek Suriye'ye gönderildi.

Irak Sincar'da suikastçı eğitimi alan Kaçar, Ocak 2018'deki Zeytin Dalı ve Ekim 2019'daki Barış Pınarı harekatları sırasında örgüt adına çeşitli eylemlerde yer aldı.

Teröristin son olarak Suruç karşısındaki Kobani bölgesinde örgütün özel güç yapılanması içinde yer aldığı bildirilirken, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Teröristin Emniyet, MİT ve Jandarmanın da katılımıyla çapraz sorguya alındığı ve terör örgütünün Suriye'deki yapılanması hakkında teşhislerde bulunarak önemli bilgiler verdiği öğrenildi.

 

pkk suikastçi dilbirin kaçar suriye terörist