PKK'lılar Paris'i savaş alanına çevirdi

TAKİP ET

Fransa'nın uzun yıllardır kucak açtığı PKK mensupları, Paris sokaklarını savaş alanına çevirdi. Araçlar yakıldı, polise ve sivil yerleşim yerlerine saldırdılar.

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan silahlı saldırının ardından sokaklar savaş alanına döndü. Düzenlenen saldırıda ölenlerden Emine Kara ve Şirin Aydın olduğu belirlendi. PKK sempatizanları ile HDP'liler saldırının arkasında Türkiye'nin olduğu iddiasını ve imasını yaymaya başladılar.

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK/KCK terör örgütü paralelinde faaliyet gösteren Ahmet Kaya Kültür Merkezine yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi. Düzenlenen saldırıda ölenlerden Emine Kara ve Şirin Aydın olduğu belirlendi.

ÖLENLER PKK/KCK FALİYETİ YÜRÜTTÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Saldırı da hayatını kaybeden Kara'nın PKK/KCK terör örgütünün Avrupa yapılanması içerisinde Fransa'da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü, Şirin'in ise; PKK/KCK terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı 2017 yıllında cezaevine girdiği öğrenildi.

PKK sempatizanları ile HDP'liler saldırının arkasında Türkiye'nin olduğu iddiasını ve imasını yaymaya başladıkları görüldü.

Fransa Paris Başsavcılığı ise; saldırganın daha önce de göçmen kampına kılıçlı saldırıda bulunan Fransız 69 yaşındaki William M. isimli saldırgan olduğu ve geçtiğimiz aylarda da şartlı tahliye edildiği açıklandı.

PKK'LILAR İÇİNDE SİVİLLERİN OLDUĞU ARACA SALDIRDI

Paris'i karıştıran PKK'lılar ellerinde bulunan sopalarla,  yoldan geçen bir araca içinde Türk Bayrağı olduğunu iddia ederek saldırdı.

Kameralara yansıyan görüntülerde, PKK'lı grubun aracı metrelerce kovaladığı ve ellerindeki sopalarla araca vurduğu görülüyor.

ŞEHRİ KARIŞTIRDILAR

PKK'lıların karıştırdığı Paris'ten yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Taşkınlık yapan grubun barikatlar kurarak Fransız polisine ellerine geçen ne varsa fırlattığı görüldü.

Şehri savaş alanına çeviren PKK'lıların birçoğunun, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı taşıdığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Paris'teki Strasbourg Saint Denis'deki Ahmet Kaya Kültür Merkezi olarak bilinen binanın önündeki saldırının Kürtlere yönelik yapıldığını öne süren terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırdı, caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi. Polis, saldırganlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Olaylar sırasında terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan saldırganlar, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları taşıdı.

Bir emniyet yetkilisi, terör örgütü PKK yanlıları ve polis arasında yaşanan olaylarda en az 6 polisin yaralandığını belirtti.

MACRON'DAN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris'in 10. Bölgesinde 69 yaşındaki bir Fransız'ın düzenlediği ve 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Macron, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa Kürtleri Paris'in ortasında hain bir saldırının hedefi oldu. Kalbimiz kurbanlar ile aileleri ve yakınları için yaşam mücadelesi verenlerle." ifadesini kullanarak saldırgana müdahale eden Fransız polisini tebrik etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te, 69 yaşında bir Fransız vatandaşının, Paris'in 10. Bölgesi'ndeki Enghien Caddesi'nde etrafa silahla ateş açması sonucu en az 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi yaralanmıştı.

YUNANİSTAN DA KARIŞTI

Yunanistan'ın başkenti Atina'da terör örgütü PKK yanlısı bir grup, Fransa'da 3 kişinin ölmesine neden olan silahlı saldırıyı protesto gerekçesiyle polise saldırdı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

PKK'LILARIN SİVİL ARACA SALDIRI ANLARI

 

fransa paris pkk saldırı