PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Neşe öğretmenin annesi, kızının ölüm yıl dönümünde vefat etti

TAKİP ET

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kurşuna dizilerek katledilen Öğretmen Neşe Alten'in annesi Nazife Alten, kızının şehadet yıl dönümünde vefat etti.

Neşe Alten, Diyarbakır Bismil İlçesi Çavuşlu Köyü İlkokulunde başladığı görevinin 26. gününde babası ile birlikte bölücü terör örgütü PKK’nın evine düzenlediği hain saldırı sonucu kurşuna dizilerek katledildi.

26 Ekim 1993’te terör saldırısı sonucu şehit edilen Neşe öğretmenin annesi Nazife Alten, kızının ve eşinin şehadet gününde vefat etti.

ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Ömrünün baharında, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Tekirdağlı öğretmenimiz Neşe Alten’in kıymetli validelerinin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kızının ve eşinin şehadete yükseldiği gün Hakk’a yürüyen Nazife Anamıza rahmet, Tekirdağımıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

KIZI ŞEHİT EDİLDİĞİNDE NELER SÖYLEMİŞTİ?

Anne Nazife Alten, 2019 yılında kızının şehit edilmesiyle ilgili basına verdiği açıklamalarda “Öğretmen olunca ablasıyla gidecekti Diyarbakır’a ama sonra babası ‘ben götüreceğim’ dedi. Olay yaşanmadan bir gün önce konuştuk, sesi kısık geliyordu. ‘Kızım ne oldu, neden sesin kısıldı?’ diye sordum. Anne çocuklar Türkçe bilmiyor, onlara ders anlatmaktan, ders çalıştırmaktan sesim kısıldı’ dedi.” dedi.

Neşe öğretmenin ve babasının şehit haberini sonradan öğrenen Alten, “Ben bahçede su ısıtıyordum. İçeride ablaları, ağabeyleri kızımın ölüm haberini almış ama bana söylemiyorlar. Sonra oğlum geldi yanıma. Baktım gözleri kanlanmış. ‘Ne oldu oğlum gözlerin kanlanmış’ dedim. ‘Çocuk uyutmadı anne, ondan’ dedi. O, haberi almış ağlamış, gözleri ondan kanlanmış. Olay olmadan önceki gece televizyonda şehit olan öğretmenler geçti. Biz komşularla onlara çok ağladık ama bizimkileri görmedik o akşam” ifade etti.

Alten, “Kızım şehit edileli 26 sene oldu. Bu sürede ülkemizde çok şehit verdik. Ben artık ‘kızım unutulur’ diyordum. 26 senedir Allah’ıma şükürler olsun kızım hiç unutulmadı. Kızıma ilgi daha da arttı. Okullara, sokağımıza ismi verildi.” dedi.

EVLAT HASRETİ AĞIR GELDİ

Kendisini ziyarete gelen öğretmenlerle kızının hasretini dindirmeye çalıştığını anlatan Nazife Alten, evine gelen öğretmenleri görünce çok duygulandığını, hem üzüntüden hem de sevinçten ağladığını ifade etti. Kızının, kendisinin de okuma yazma öğrenmesine vesile olduğuna değinen Alten, şöyle konuştu:

“Bir gün ben bağdan geldim. Neşe de geldi, ablalarıyla sevinç içindeler. Neşe, ‘anne seni okula yazdırdım’ deyince, ben ‘bağdan geldim, size yemek yapacağım, ne zaman okula gideceğim’ dedim. Ben bağırınca onlar üzüldüler, odaya kapandılar. Sonra babaları gelince çocukları topladı, ‘annenize yardım edeceğiz, o da okula gidecek’ dedi. Sağ olsun hepsi bana yardımcı oldu, okula gittim, okuma yazma öğrendim. Allah nur içinde yatırsın. Kızım benim okuma yazma öğrenmeme vesile oldu.”

RAHATSIZLANIP HASTANEYE KALDIRILDI

Geçirdiği rahatsızlık sonucu dün gece hastaneye kaldırılan Nazife Alten, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

CENEZESİ ŞARKÖY'DE DEFNEDİLDİ

Alten bugün Şarköy'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Alten'in oğlu İsmail Alten, taziyeleri kabul etti. Cenazeye Alten'in yakınları, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin ve il protokolü katıldı.

 

 

 

neşe alten nazife alten hasan alten