PKK'lı tacizci hoca için istenen ceza belli oldu!

TAKİP ET

Cinsel istismar ve terör propagandası suçlarından yargılanan ve kamuoyunda 'cinci hoca' olarak bilinen PKK'lı Burhan Dalğali hakkında istenen ceza belli oldu. 

İstanbul'da kendisini cinci hoca olarak tanıtan ve kadınları evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdıp taviz eden PKK'lı terörist Burhan Dalğali hakkında 1 yıl 10 aydan 9 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya, sanık Burhan Dalğali'nin avukatı katılırken sanık Dalğali ile müşteki duruşmaya katılmadı.

Burhan Dalğali'nin yargılandığı davada savcılık tarafından  “Zincirleme olarak dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" ve "Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet” suçlarından 1 yıl 10 aydan 9 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.

Kararın ardından sanık Dalğali'nin avukatı, istenen cezaya karşı beyanda bulunmak için süre isterken mahkeme heyeti, sanık avukatına süre verdi ve  duruşma ertelendi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul'da kadınlara evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandıran ve taciz eden Burhan Dalğali "Dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen Burhan Dalğali çıkarıldığı adli makamlarca "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan tutuklanmıştı.

Burhan Dalğali'nin sosyal medyada yer alan bir fotoğrafında da terör örgütü PKK'nın geçmişte düzenlediği bir organizasyona hoca olarak katıldığı ve dua ettiği görülmüştü.

PKK'nın tacizci hocası için istenilen ceza belli oldu

pkk tacizci cinci hoca terörist