Piyade Uzman Çavuş Reşat Ergin şehit düştü, acı haberi ailesine verildi

TAKİP ET

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz atışı sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Reşat Ergin şehit oldu.

Iırak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonunda bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen P.Uzm.Çvş. Reşat Ergin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından paylaşılan mesajda, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

ACI HABERİ MANİSA'DAKİ AİLESİNE ULAŞTI

Şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Reşat Ergin'in acı haberi, Manisa'nın Akhisar ilçesindeki ailesine ulaştı.

Acı haberi alan babası Erhan Ergin (46) ile annesi Gülşah ve kız kardeşi Fatma Ergin gözyaşlarına boğuldu.

Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada "Şehidimizin naaşı, 06.08.2022 günü ( bugün) Akhisar'daki baba ocağına getirilerek helallik alınacak, akabinde Gördes ilçesi Boyalı  Mahallesine cenazesi intikal ettirilerek zaman akışı içerisinde defnedilecektir.  Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

9 YIL ÖNCEKİ PAYLAŞIMI

Şehit Ergin'in 2013 yılında Facebook hesabından "Annemin çığlığıyla tüm şehir uyanacak ama ben uyanmayacağım" şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Reşat Ergin Piyade Uzman Çavuş Şehit şehit Manisa