Pfizer'den 'üçüncü doz' açıklaması: 'Aşı her yıl tekrarlanabilir'

TAKİP ET

Alman firması BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'den aşılara ilişkin kritik açıklama geldi. Pfizer CEO'su Albert Bourla, bağışıklığın sağlanması için en geç 12 ay içinde üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceklerini duyurdu. Bourla, corona virüsü aşılarının her yıl tekrarlanması gerektiğini de öne sürdü.

Alman BioNTech firmasıyla birlikte koronavirüse karşı aşı geliştiren ABD'li ilaç firması Pfizer'in CEO’su Albert Bourla, aşılarla ilgili CNBC televizyonuna kritik açıklamalarda bulundu.

Koronavirüse karşı bağışıklık sağamak için en geç 12 ay içinde üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceklerini ifade eden Bourla, aşılarının her yıl tekrarlanması gerektiğini de öne sürdü.

"AŞININ YER YIL OLUNMASI GEREKECEK"
Bourla, "Muhtemel bir senaryoya göre, 6 ila 12 ay arasında üçüncü bir doza ihtiyaç duyulacak ve insanların her yıl yeniden aşı olması gerekecek. Yeni virüs çeşitlerinin görülmesi bu kararı almada önemli bir rol oynayacak." dedi.

BEYAZ SARAY HAZIRLIKLARA BAŞLADI
Bourla’nın açıklamalarının ardından Beyaz Saray’ın koronavirüsle mücadele gücü baş yetkilisi David Kessler konuştu. Financial Times’ın haberine göre Kessler, “Bağışıklığı artırmak için ekstra doz aşı ihtimalini değerlendirmeliyiz. Ancak an itibarıyla aşıya en çok ihtiyaç duyanların ulaşmasını sağlamalıyız. Yeterli doz sayısına ulaştığımızda, 6-9-12 ay içerisinde üçüncü doz aşı yapılması için hazırlanmalıyız” dedi.

Johnson & Johnson CEO'su Alex Gorsky de tıpkı mevsimsel grip aşıları gibi insanların her yıl Kovid-19 aşısı yaptırmaları gerekebileceğini ifade etmişti.


 

pfizer biontech aşı koronavirüs salgın