Petrol krizi başladı!

TAKİP ET

Koronavirüs'ün en çok can aldığı ülkelerden biri olan ABD, virüs yüzünden birçok krizle karşı karşıya

İnsanların evlere kapanmasıyla birlikte petrol talebinin de azaldığı ABD’de %40’tan fazla düşüş gösteren petrol fiyatları 20 Nisan Pazartesi günü itibariyle varil başı $10,34’a geriledi.

CNN Businness muhabirlerinden Julia Horowitz’in yaptığı habere göre varil başına $10,34’a gerileyen petrol, 1 Nisan 1986 tarihinden beri ABD’de ulaştığı en düşük seviyede. Suudi ve Rus üreticiler Mayıs ve Haziran aylarında 9.7 milyon varil düşürecekleri petrol üretiminin en azından nisan ayı için kendilerine daha büyük bir gelir kazandırması açısından petrol fiyatlarını yükseltmeye çalışıyor. Ancak Forex Devi Oanda’dan Jeffrey Halley ABD’de kimsenin kısa vadede petrole ihtiyaç duymadığını, danışmanlık şirketi olan Rystad Energy ise ABD’deki petrol depolama tesislerinin taşmak üzere olduğunu açıkladı.

Ocak ayında ham petrol üretiminde günlük 13 milyon varille yeni bir rekor kıran ABD, petrol ticaretindeki sessizlik yüzünden yaşayacağı ekonomik dalgalanmanın yanında depolama problemi için de çözüm üretebilmiş değil. Rystad Energy yetkililerine göre depolardaki artış mayıs sonuna kadar devam edecek. Bu durum petrol ticareti yapan şirketlerin uzun dönemli bir krizle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.
 

Petrolün litresi 48 kuruşun altında

petrol fiyatları abd kriz abde son durum petrol krizi