Peru, düzensiz göçü engellemek için sınırlarında OHAL ilan etti: "Önlem almak zorundayız"

TAKİP ET

Güney Amerika ülkesi Peru, düzensiz göç hareketlerini ve kaçak geçişleri engellemek için sınırlarında OHAL ilan etti. Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, "Her gün saldırı, soygun ve çeşitli suçlara karışan yabancılar çıkıyor. İşte bu yüzden önlem almak zorundayız" dedi.

Peru, Güney Amerika'da bir ülke olarak son zamanlarda düzensiz göç akışları ile mücadele etmek zorunda kaldı. Artan göç hareketleri ve kaçak geçişleri engellemek isteyen Peru, sınırlarında olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, illegal yollardan ülkeye giren göçmenlerde artışlar yaşandığına dikkat çekerek, yasa dışı geçişleri kontrol altına almak için sınırlarda OHAL ilan edildiğini duyurdu.

Şili, Bolivya, Brezilya, Ekvador ve Kolombiya sınırlarında askeri birliklerin konuşlandırılacağı açıklandı.

"ÖNLEM ALMAK ZORUNDAYIZ"

Boluarte, güvenlik amaçlı bu kararı aldıklarını vurgulayarak, "Her gün saldırı, soygun ve çeşitli suçlara karışan yabancılar çıkıyor. İşte bu yüzden önlem almak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Jorge Chavez de, OHAL ilanının düzensiz ve yasa dışı girişlerin önüne geçmek amacıyla alındığını belirttti.

Öte yandan, yüzlerce göçmenin Peru'nun Tacna kenti ile Şili'nin Arica şehirleri arasında toplanarak sınırlardan geçmeye çalıştığı ve güvenlik güçleriyle ara sıra gerginlik yaşandığına dair haberler de medyaya yansıdı.

Ulusal İstatistik Enstitüsüne göre, Peru'da yaşayan her 10 göçmenden 9'u Venezuelalıdır ve bu, ülkedeki göçmen nüfusunun yaklaşık 1,3 milyonunu oluşturmaktadır.

Peru kaçak geçiş göç