Pelikancı Hilal Kaplan: Biz Türkiyeliyiz, Atatürk maskesi takan NATO'culara da öğretiriz!

TAKİP ET

Türk Devletine "Seri katil" dediği paylaşımlarla akıllara kazınan pelikancı Sabah yazarı Hilal Kaplan, emekli amirallerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yayınladığı bildiriyle ilgili yorum yaptı. Kaplan, "Biz Türkiyeliyiz, Türkiye'deniz. Atatürk maskesi takan NATO'culara da öğretiriz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'ne "Seri katil", TSK'ya "Arife günü kan döktü" dediği paylaşımlarla hafızalara kazınan pelikancı Hilal Kaplan, 104 emekli amiralin imzaladığı "Montrö Bildirisi" ile ilgili yorum yaptı.

Kaplan, "NATO'culara geçit yok. Biz Türkiyeliyiz, Türkiye'deniz. Bunun ne demek olduğunu FETÖ'cü Amerikancılara öğrettiğimiz gibi gerekirse Atatürk maskesi takan NATO'culara da öğretiriz" dedi.

Pelikancı Kaplan, "Askeriyeden emekli olmanın verdiği güce dayanarak halkın seçtiği meşru iktidarı tehdit etmenin, askeriyede bulunmanın verdiği güce dayanarak halkın seçtiği meşru iktidarı tehdit etmekten hiçbir farkı yoktur" diyerek, şunları söyledi:

"NATO'nun kuruluş yıldönümü olan 4 Nisan'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli 104 amiral, Atatürk'ü Amerikancılıklarını örtmek için perde olarak kullandıkları ve irtica paranoyasıyla süsledikleri bir metinle karşımıza çıktılar.

Aslında olmayan bir Montrö tartışması, üzerine Kanal İstanbul ve tabii 'nereye çekersen oraya' esnekliğindeki irtica öcüsüyle ordumuzu ve ülkemizi tehdit ettiler. Ülkemizin karşı karşıya olduğu bariz bir kuşatma söz konusuyken, yaptılar bunu. Başı çekenlerden birisi 'Suriye'de radikal İslâmi örgütler olacağına, iyi ilişkiler geliştireceğimiz, laik yapısıyla bildiğimiz' diye tarif ettiği YPG/PKK ile komşu olmamızın faydalarından bahseden Türker Ertürk'tü.

Türkiye, Erdoğan'a kadar Mavi Vatan'ı sadece hayal etti. Bu hayali ABD, Fransa, Yunanistan'a rağmen hayata geçirdiğimiz  günlerden geçerken muvazzaf oldukları dönem elleri bağlı oturanların şimdi burnunu çıkarması tesadüf olmasa gerek.

Bildiriyi destekleyen vekiller elbette CHP ve İYİ Parti'den çıktı. Libya'ya giden askerimize 'lejyoner', ordumuza 'satılık', Mavi Vatan mücadelesine 'Libya'da ne işimiz var?' sığlığında yaklaşanların ittifakı elbette bu NATO'cu ağızları destekleyecektir.

Lafı hiç uzatmayacağım: NATO'culara geçit yok. Biz Türkiyeliyiz, Türkiye'deniz. Bunun ne demek olduğunu FETÖ'cü Amerikancılara öğrettiğimiz gibi gerekirse Atatürk maskesi takan NATO'culara da öğretiriz. Anadilimiz Türkçe ama anladığınız dil neyse o dilden."