Paris'te bir protestoya katılan eylemci, polis tarafından sert müdahaleye uğradı

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te, hayat pahalılığına karşı düzenlenen gösteriye 140 bin kişi katıldı. Göstericilere sert müdahalelerin olduğu görüntülerde bir polisin, kadın göstericiyi boğazından tutup fırlattığı görüntüler dikkat çekti.

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi yükselen enflasyon ve hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara çıktı.  Millet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Bastille Meydanı'nda son bulurken gösteride, 2 bin polis görev aldı. Göstericiler, tansiyonun yükseldiği anlarda ise polisin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Prostestolara damga vuran görüntüler bu kez İran’dan değil, Fransa'dan geldi. Göstericilere sert müdahalelerin olduğu görüntülerde bir polisin, kadın göstericiyi boğazından tutup fırlattı, o görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

"HAYAT PAHALILIĞI VE ENFLASYON PROTESTO EDİLDİ"

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un istifasını isteyen göstericiler, enflasyonu ve hayat pahalılığını protesto etti. İngiliz yayın organı Daily Mail’in paylaştığı görüntülerde, Fransız polisinin, bir kadın göstericiyi boğazından tutup fırlattığı görüldü. 

İşte o anlar:

 

fransa medya gündem enflasyon gösteri haber