Paralimpik sporcu cezaevinden çıkmasının ardından ilk kez görüntülendi

TAKİP ET

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmek suçundan 13 yıl 5 ay ceza alan 37 yaşındaki eski Paralimpik sporcu Oscar Pistorius, cezaevinden şartlı tahliye edilmesinin ardından ilk kez görüntülendi.

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 14 Şubat 2013 tarihinde Pretoria'daki evinde öldürmekten yargılandı.

 Pistorius, önce "ihmal sonucu öldürmek"ten ceza aldı ardından yargılamanın seyri, "öngörülen fakat planlanmayan cinayet"e dönüştürüldü.

Bununla bağlantılı olarak Güney Afrika Temyiz Yüksek Mahkemesi, daha önce 6 yıl hapse mahkum edilen Pistorius'un cezasını, savcıların itirazı sonrası yeniden inceledi ve 2017'de hapis süresini 13 yıl 5 aya çıkardı.

Yaklaşık 9 yıl cezaevinde kalan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius geçtiğimiz aylarda şartlı salıverilmesinin ardından ilk kez görüntülendi.

Serbest bırakılmasından bu yana, şartlı tahliye memurları tarafından fotoğraflarının çekilmemesi konusunda uyarıldıktan sonra amcasının Waterkloof, Pretoria'daki 2 milyon sterlinlik lüks malikanesinde yaşamaya başlamıştı.

Alkol alması ve herhangi bir silah kullanması yasakt ve şartlı tahliye görevlilerine nerede olduğu konusunda bilgi vermesi ve belirlenen saatlerde amcası Arnold'un evinde kalması gerekiyor.

Protez bacakları nedeniyle 'Blade Runner' olarak bilinen Pistorius, yürürken mutlu görünse de hapiste geçirdiği yılların sporcuya verdiği zarar gözler önüne seriliyor.