Papa'ya "Sen bir kafirsin" diyen Ortodoks rahip gözaltına alındı!

TAKİP ET

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında şok bir tepkiyle karşılaştı. Bir Ortodoks rahip, Papa'ya "Sen bir kafirsin' dedi. Rahip, tepkisinin ardından yaka paça gözaltına alındı.

Güney Kıbrıs'taki 3 günlük ziyaretinin ardından Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gelen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ortodoks Başpiskoposluğuna gerçekleştirdiği ziyaret esnasında şok bir tepkiyle karşılaştı.

Ortadoks rahip, Papa'nın Başpiskoposluğa giriş yaptığı sırada bağırarak, “Papa, sen bir kafirsin” dedi. Rahip, Papa'ya tepkisinin ardından Yunan polisleri tarafından yaka paça gözaltına alındı. Rahip, gözaltı sırasında yere düştü.



Papa Başpiskoposlukta yaptığı konuşmada, 2016’da Yunanistan’a ilk seyahatinde tanıştığı Başpiskopos II. Beatitude Ieronymos’a hitaben yaptığı konuşmada, parçalanmaya yol açan tarihi yanlışlarda payı olan Roma Katolik Kilisesi adına af diledi.

Papa konuşmasının devamında, Ieronymos ile trajik bir şekilde daha sonraki zamanlarda ayrı düştüklerini ifade ederek, “Dünyevi kaygılar bizi zehirledi, şüphe otları mesafemizi artırdı. Birçok Katolik’in yaptığı hatalar için Tanrı’dan ve kardeşlerimizden yeniden af dileme ihtiyacı hissediyorum” dedi.

papa ortadoks katolik rahip ortodoks rahip sen bir kafirsin yunanistan