Pandora Belgeleri'nde ismi geçen Reha Muhtar'dan açıklama

TAKİP ET

Dünya kamuoyunu sarsan 'Pandora Papers'ta çıkan isimler tartışılmaya devam ediyor. Son olarak belgelerde ismi geçen Reha Muhtar açıklama yaptı. Muhtar, "Türkiye dışında tek bir kuruşum yok" dedi.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) paylaştığı ve 117 ülkeden 600'den fazla gazetecinin incelediği yaklaşık 12 milyon belge, dünya elitlerinin gizli offshore sırlarını ortaya çıkardı. Türkiye'den 220 kişinin yer aldığı belgelerden çıkan isimlerden birisi de Reha Muhtar oldu.

Belgelere göre Reha Muhtar, Trident Trust üzerinden Black's Group Holdings Limited isimli offshore şirketin sahibi. Söz konusu olayın ortaya çıkmasının ardından Muhtar, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Oda TV'ye konuşan Muhtar, "Hiçbir yerde tek kuruşluk hesabım yok" dedi. Muhtar, "Türkiye dışında tek bir kuruşum yok, şirketim yok, hiçbir şeyim yok. Her şeyim Türkiye’de. Yurt dışında 1 dolarlık bile hesabım yok. Ne Londra'da ne ABD’de bir hesabım bulunmuyor" dedi.

Yalnızca Türkiye'deki bir bankanın Paris şubesinde 3 bin eurosunun bulunduğunu belirten Muhtar, "3 bin euroluk cari hesap dışında, yani Türkiye'deki bankanın Paris şubesinde 3 bin euroluk hesap dışında bir şeyim yok. 15 sene önce var olan hesaplarımı Türkiye’ye getirdim, kapattım" diye belirtti.

reha muhtar pandora papers pandora pandora belgeleri vergi vergi cenneti