Pamukkale'ye yapılacak olan otoyol için kurulan taş ocağının tesisini köylüler bastı!

TAKİP ET

Denizli Pamukkale'de köylüler Aydın-Denizli Otoyolu'nun yapımı için kurulacak olan taş ocağının tesisini bastı. Türkiye'deki kekik üretiminin yüzde 80'ini karşılayan bölgede yapılmak istenen taş ocağı ve otoyol için yüzlerce ağaç kesildi.

Denizli Pamukkale’de yer alan Güzelpınar Köyü’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan köylüler tesisi bastı. Taş ocağının yapılmasıyla tarımsal geçim kaynaklarının yok olacağını belirten köylüler geçiş garantisi verilen otoyol için taş ocağının yapılmasına karşı çıkıyor.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Türkiye’deki kekik üretiminin yüzde 80’ini sağlayan Denizli’nin Pamukkale ilçesi taş ocağı tehdidi ile karşı karşıya. Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar Köyü’ne özel bir şirket tarafından yapılmak istenen taş ocağı kırım tesisi, tarım arazilerinin hemen yanında yer alacak.

GEÇİŞ GARANTİLİ OTOYOL İÇİN DOĞA KATLİAMI
AK Parti’nin 2018 seçimlerindeki vaatlerinden biri olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun yapımında kullanılacak mıcırın üretilmesi için açılacak taş ocağı, bölgenin tarım üretimini alt üst edecek.

11 kez çeşitli nedenlerle ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleşmiş, 163 kilometrelik otoyolun yapım ihalesini Fernas İnşaat kazanmıştı.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak proje için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Fornes İnşaat’a günlük 35 bin araç geçiş garantisi verdiği öne sürülürken geçiş ücretinin kilometre başına 5 cent/Euro olarak fiyatlandırıldığı iddia edilmişti.

HALKIN GEÇİM KAYNAKLARI YOK OLACAK
Söz konusu taş ocağının 220 dekarlık bir alanda yapılması planlanıyor. Yapılması planlanan taş ocağının tarım arazilerine çok yakın bir noktada yer alması da bölge halkının tepkisinin arttırıyor.  

3 Mayıs’ta henüz valilik tarafından ÇED gerekli değildir kararı verilmeden ağaç kesim işi şartnamesi imzalandı ve bölgede ağaç kesimine başlandı. 

KÖYLÜLER TESİS ALANINDA TOPLANDI
Daha önce bölgeye taş ocağı kurulmasını engelleyen bölge halkı, çalışmaların başladığını öğrenince taş ocağının kurulacağı alanda toplandı.

Çalışma alanına giren köylüler, hafriyatın üzerinde poz vererek taş ocağına karşı çıktı.

denizli pamukkale taş ocağı otoyol köylüler ak parti