Pakistanlı fidye çetesi, Taksim Meydanı'ndan Nepalli turistleri kaçırdı!

TAKİP ET

Pakistan uyruklu 6 kişi, İstanbul Taksim Meydanı'nda gezen 4 Nepalli turisti kaçırdı. Fidye için kaçırılan turistler 3 gün boyunca tutuldukları evden polis operasyonuyla kurtarıldı.

İstanbul Taksim'de akılllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Pakistanlı fidye çetesi, dört Nepalli turisti Taksim Meydanı'ndan kaçırdı, rehin aldı.

Pakistan uyruklu 6 kişi Nepalli turistleri Eyüpsultan'da bir eve götürüldü. Nepalliler satır ve silah zoruyla 3 gün boyunca tutuldu ve işkence gördü.

Pakistanlı çete, görüntülerini çekerek Nepallilerin yakını olan Nepal Dostluk ve Kültür Derneği’nden Nayandra C.’ye gönderip 10 bin avro fidye istedi. Bunun üzerine Nayandra C., Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine giderek ihbarda bulundu.

4 Nepalli turist Nakul N., Chandramaya G., Laxmi T. ve Lal Bahadur C., polis operasyonuyla kurtarıldı.

Aramalarında ardından kurtarılan Nepalli rehineler ve Pakistanlı 6 gaspçı, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Emniyette ifadeleri alınarak “gasp”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “kasten yaralama” ve “ateşli ve bıçaklı silahlar kanununa muhalefet” suçundan adli işlemleri yapılan Ahmed A. (17), Hasan A. (35), Muhammed H. (25), Ali M. (21), Muhammed Ş. (30), Ali H. (16) ve Asma M. (23) adliyeye sevk edildi.

istanbul pakistan fidye çetesi nepal rehin polis fidye operasyon rehine satır silah