Pakistan'da muhalefetin adayı Şahbaz Şerif, yeni başbakan seçildi

TAKİP ET

Pakistan'da sıcak saatler yaşıyor. Pakistan'da başbakan İmran Han hükümetinin düşmesinin ardından Muhalefet bloğunun adayı Şahbaz Şerif, yapılan oylamada başbakan seçildi.

Pakistan'da parlamentoda yapılan güvensizlik oylaması sonucu İmran Han hükümeti düşmüştü. İmran Han'ın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Han’ın görevden alınmasının ardından eski başbakanın partisi Pakistan Tehreek-i-Insaf milletvekilleri bugün toplu olarak Ulusal Meclis’ten istifa etti. Han, “Bu Mecliste hiçbir koşulda oturmayacağız. Partim ve ben, Pakistan’ı soyanlarla ve yabancı güçler tarafından yönetilenlerle Meclis’te oturmayacağız. Hükümetin ülkeyi yönetmesini isteyen kurumları baskı altında tutmak için bu kararı aldık ve devam etmelerine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANLIK GÖREVİNE ŞAHBAZ ŞERİF SEÇİLDİ
Bugünse Meclis, yeni başbakanı seçmek için toplandı. Meclisteki oylamada, Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif 174 oy aldı. Seçimleri boykot ederek istifa ettiklerini açıklayan Pakistan Adalet Hareketi Partisi'nden (PTI) eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi oy elde edemedi. Meclis çoğunluk sınırı olan 172'nin üzerinde oy alan PML-N lideri Şahbaz Şerif, ülkenin yeni ve 23. Başbakanı seçildi.

 

pakistan imran han şahbaz şerif muhalefet başbakan