Pakistan'da çekilen "Pakistan'ın Gizli Utancı" başlıklı belgesel dikkat çekiyor

TAKİP ET

Türkiye'ye kaçak yollarla gelenlerin karıştığı taciz olaylarına halkın tepkisini sürerken, kaçakların ülkelerindeki taciz ve tecavüz vakaları da dikkat çekiyor. Pakistan'da çekilen "Pakistan's Hidden Shame (Pakistan'ın Gizli Utancı)" başlıklı belgesel gerçekleri gözler önüne serdi.

Türkiye'de son dönemin en çok tartışılan konuları arasında sığınmacı sorunu ve kaçak girişler yer alıyor.

Yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren kaçakların, Türk kadınları ve çocukları gizlice videoya alarak yayınladığı görüntüler ortaya çıkktı. Kaçakların karıştığı taciz olayları kamuoyunun tepkisini çekerken, yakalanan şahıslar tutuklanıyor.

Türkiye'deki olayların ardından Pakistanlı şahısların ülkelerindeki olaylar dikkat çekiyor. Pakistan'da çekilen "Pakistan's Hidden Shame (Pakistan'ın Gizli Utancı)" belgeseli ülkedeki çocuklara yönelik taciz ve tecavüz vakalarını gözler önüne serdi.

İbrahim Ethem Afacan isimli kullanıcının Türkçe altyazılı kesitini paylaştığı belgeseldeki ifadeler kan dondurdu. Belgeselde ülkedeki olaylar "Pakistan aynı zamanda binlerce yoksul ve savunmasız çocuğun cinsel sömürüsüne göz yuman bir ülke" ifadeleriyle anlatılıyor.

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan Başbakan Imran Khan, belgeselde taciz ve tecavüz olayları için "Toplumumuzun en üzücü ve utanç verici yönlerinden biri. Onları gerçekten koruyamadığımız için çok utandığımı söylemeliyim" diyor.

Bir yetkili "Her yerde bu oldu. Büyük şehirlerde, küçük şehirlerde, kasabalarda her yerde bu oldu" ifadelerini kullanıyor.

Röportaj veren tecavüzcülerden biri "Sadece iki kez çocuklarla seks yaptım. İki erkek kardeşle" diye konuşurken bir başkası "11 veya 12 çocuğa tecavüz ettim" diyor.

Tecavüze uğrayan çocuklardan biri ise şöyle konuşuyor:
"Kendimi ilk sattığımda hiç param yoktu. O zaman 8.5 yaşındaydım, küçüktüm."   İngilizce altyazılı tamamı:

pakistan taciz tecavüz çocuk istismar türkiye kaçak