Özgür Demirtaş'tan dolar uyarısı: Dönün bu yanlıştan, 24-25 TL'ye fırlar

TAKİP ET

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından dolar kuruna ilişkin uyarıda bulundu. İktidarın politikalarını eleştiren Demirtaş, doların 24-25 TL'ye çıkabileceğini söyledi.

İktisatçı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla bankalar ve Kapalıçarşı arasında çift dolar kuru oluşmasına dair uyarılarda bulundu.

Demirtaş, bu politikanın yanlış olduğunu belirterek, "Dolar alış-satış farkını sonsuza kadar açarak bir şey başaramazsınız" dedi.

Bankalararası piyasada dolar kuru 19,40 iken Kapalıçarşı'da dolar satış kuru 20,45'e yaklaşmış durumda. Bankalar da müşterileri için döviz alış-satış kur farkını artırmış durumda.

Demirtaş, bu yanlış ekonomi politikasının devam etmesi halinde doların serbest bırakılması durumunda 24-25'lere fırlayacağı uyarısında bulundu.

Demirtaş, “Dolar alış-satış farkını sonsuza kadar açarak bir şey başaramazsınız. Serbest bırakıldığı anda dolar 24-25'lere fırlar. Bu yanlış ekonomi politikasından dönün” dedi.

Demirtaş, bir diğer paylaşımında da bankalarda dolar kurunun 19,39’dan, Kapalıçarşı’da 20,09’dan bozulduğuna işaret ederek “İnsanlar bavulla çarşıya gidiyor!” dedi.

Özgür Demirtaş dolar