Özgür Demirtaş'tan '128 milyar dolar' yorumu: "Şak bir 10 milyar dolar satarız" diyen Necmettin Batırel dinlenmiş

TAKİP ET

Finans profesörü Özgür Demirtaş, '128 milyar dolar' tartışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Demirtaş, Necmettin Batırel'in 'Şak bir 10 milyar dolar, şak bir 10 milyar dolar daha satarız, çil yavrusu gibi dağılırlar' açıklamasını hatırlatarak, 'Necmettin Batırel bey dinlenmiş…' dedi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "128 milyar dolar nerede?" tartışmalarına ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yıllar önce CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın programında Necmettin Batırel'in "Şak bir 10 milyar dolar, şak bir 10 milyar dolar daha satarız, çil yavrusu gibi dağılırlar" açıklamasını hatırlatan Demirtaş,"Necmettin Batırel bey dinlenmiş..." dedi.

"Bana 128 Milyar doları yazsana diyip duruyorsunuz. Senin uzmanlık alanın diyorsunuz" diyen Demirtaş, "Ne yazayım? zaten açıklama yapıldı ya" ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

"4-5 yıl önce katıldığım bir TV programında Necmettin Batırel bey Şak bir 10 Milyar Dolar, şak bir 10 Milyar Dolar daha satarız çil yavrusu gibi dağılırlar ve Dolar/TL artmaz diyordu. Ben de neden bunun çalışmayacağını sakin sakin anlatmıştım. Bugün Merkez Bankası açıklama yaptı: Dolar/TL de hareketleri dizginlemek için kullanılmış o rezervler. Yani Necmettin Batırel bey dinlenmiş..."

Batırel ve Demirtaş arasında geçen diyalog şu şekildeydi:

demirtaş özgür demirtaş necmettin batırel 128 milyar dolar ekonomi dolar para