Özel okul ücretleri belli oldu mu? Özel okul ücretleri ne kadar zamlanacak? Özel okul zam oranları

TAKİP ET

2023 yılının gelmesi ile birlikte, öğrenci velileri özel okul ücretlerinin ne kadar artacağını araştırmaya başladı.Gözler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklaayacağı rakama çevrilmiş durumda. Özel okul ücret artış miktarı ne kadar oldu? Özel okul ücret artışı açıklandı mı? Bakan Özer özel okul ücret artış oranını açıkladı mı? İşte Özel okul ücretleriyle ilgili son dakika gelişmeleri.

Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisini ilgilendire özel okul ücretleri konusu bugün açıklığa kavuştu.

Özel okullarda ne kadar ücret artışına gidilecek?

Özel ilkokullarda ücret artışı ne kadar olacak?

Özel ortaokullarda ne kadar ücret artışı olacak?

Özel liselerde ne kadar ücret artışı olacak?

Özel ilkokuldan, özel ortaokula geçişte ücret artışı ne kadar olacak?

Özel ortaokuldan, özel liseye geçişte ücret artışı ne  kadar olacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okulların fiyat artışları ile ilgili merak edilen rakamı açıkladı.

İŞTE BAKAN MAHMUT ÖZER'İN ÖZEL OKUL AÇIKLAMASI

Özel okul ücretleri, İlkokul, ortaokul, lise kademesine ve eğitim görülen şehirlere göre farklılık gösterebiliyor. Özel öğretim kurumlarında yapılacak zamlarla ilgili gelişmeler veliler tarafından yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bürokratları ile katıldığı televizyon programında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki özel okul ücretlerine kadar zam gelecek? İşte, Mahmut Özer’in konuyla ilgili yaptığı o açıklama…

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada "Bu hafta içerisinde tüm TEFE-TÜFE oranları belirlendikten sonra oluşacak zammı özel öğretim kurumları yöneticileriyle bir araya gelerek tekrar olgunlaştırarak kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Bakan Özer açıklamasının devamında "Velilerimizin çıkarlarını koruyacak şekilde yeni oranı yarın belirleyeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız " ifdadelerini kullandı.

BAKAN ÖZER ÖZEL OKUL ZAM ORANINI AÇIKLADI

Önemli gelişmeyi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Buna göre özel okul zam oranı yüzde 65 oldu. Bakan Özer, "2023 yılı özel okul zammı oranı yüzde 65 olarak uygulanacak" dedi.

Bakan Özer açıklamasında, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak velilerimizin desteklenmesi ve enflasyonun düşük olmasından dolayı yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKUL ÜCRETİ NASIL HESAPLANIYOR?

Yönetmelikte yer alan bilgiye göre  ara sınıflara yapılacak zam oranı bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına artı eksi 5 eklenerek hesaplanıyor. Bu formüle göre, bu yıl zam oranı en yüksek yüzde 105 olabilir. 2023 yılı enflasyon rakamları da özel okul fiyatlarındaki artışta önemli rol oynayacak

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ DEĞİŞİKLİK GÖSTERECEK Mİ?

Özellikle eğitim öğretim hayatına başlangıç olarak da bilinen özel anaokulu ücretleri son dönemlerde ciddi yükseliş yaşadı. İstanbul’da özel anaokulu fiyatları ortalama 70 bin TL’yi bulurken İlkokul ve ortaokul öğrencileri için bu fiyatlar 70 bin ila 100 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Özel okul ücretleri eğitim alınan yerleşkeye göre değişebilir.

özel okul ücret artışı özel okul zam oranı