Oyun tutkunlarını üzen karar

TAKİP ET

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile oyun konsollarına ilave gümrük vergisi getirildi.



Konsol oyunu tutkunlarını yakından ilgilendiren ve bir o kadar da üzecek olan karar bugün açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile bazı ürünlerin ithalatında ilave gümrük vergisi uygulamasına geçildi. 
Karantina sürecinde video oyun konsolu satışlarında büyük bir artış gözlenmişti ve bugünden itibaren geçerli olan yüzde 5 ile yüzde 50 arasında değişen ilave gümrük vergisi kararı kapsamına giren ürünler arasında video oyun konsolları da bulunuyor.
Alınan karar uyarınca Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodu 9504.50.00.00.00 olan video oyun konsolları ve makineleri için bugünden itibaren ilave yüzde 50 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
KARAR BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre oyun konsollarına getirilen ilave yüzde 50’lik vergi, 18 Nisan 2020 ile 30 Eylül 2020 tarihler arasında geçerli olacak. 
1 Ekim 2020 tarihinden itibaren ise konsollardaki ilave gümrük vergisi oranı yüzde 20 olarak uygulanacak. Oyun konsollarına gümrük tarife cetveli kapsamında uygulanan bir oran daha önce bulunmuyordu.
 

oyun konsol vergi