Ovalı'dan aşı denemesi paylaşımı

TAKİP ET

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabından paylaştığı mesajla sevindiren haberi duyurdu.

Uzun süredir koronavirüs salgını için tedavi yöntemi ve ilaç araştırması yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinden sevindirici bir haber geldi. Geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yapan Ovalı, yanlış anlaşılmış ve kamuoyu ikiye bölünmüştü. Tartışmaların ardından ise Ovalı, uzun süredir işaret ettiği 23 Nisan 2020 tarihinde yapmayı planladığı açıklamayı yaptı.

KARANTİNADA ÇALIŞTILAR
Prof Dr. Ercüment Ovalı yaptığı paylaşımda izole edilen virüslerin mikroskopik görüntülerini de paylaştı. Ovalı, buldukları aşının laboratuvar aşamasının tamamlandığını ve sırada hayvanlar üzerinde deneme yapacaklarını dile getirdi. Ercüment Ovalı ve ekibi uzun süredir bir klinikte kendilerini karantinaya alarak yoğun bir çalışma sürdürüyorlardı.


Prof. Dr. Ercüment Ovalı twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19 a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında. pic.twitter.com/u7RPsIon8X — Ercüment Ovalı (@ercumentovali) April 23, 2020  “Egemenlik kayıtsız şartsız millentindir! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! Covid-19'a karşı 2 farklı aşı üretiminin laboratuvar kısmını tamamladık. Sıra hayvan deneylerinde. Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19 a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında.” Ovalı, ayrıntılı açıklamayı 17.30'ta katılacağı bir canlı yayında yapacağını dile getirdi. “1 aylık süreçte yaptığımız projelerin detaylarını bugün saat 17:30’da Habertürk Tv’de anlatacağım. Ve basın duyurumuda, buradan ayrıca yayınlayacağım “

ERCÜMENT OVALI KİMDİR?
Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bir subayın oğlu olarak, 1961 yılında Babaeski’de dünyaya geldi. Tıp eğitimine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde iç hastalıkları ihtisası, İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ise hematoloji üst ihtisasını tamamlamıştır. 2009 yılına kadar Trabzon KTÜ’de transplant ünitesi sorumlusu olarak çalışmalar gerçekleştirmiş aynı zamanda Türkiye’nin ilk hücre işlem laboratuvarını açmıştır.      

ercüment ovalı paylaşım türkiye aşı koronavirüs aşısı bulundu mu haber