ÖTV'de indirim sonrası çekilen video gerçeği gözler önüne serdi: "Fiyatlarda değişiklik yok"

TAKİP ET

ÖTV'de matrah düzenlemesi sonrasında fiyatlar neredeyse hiç değişmedi, bayilerde araç yok.

ÖTV matrah düzenlemesi bir süredir merakla bekleniyordu. Düzenlemenin, bazı otomobil fiyatlarına indirim olarak yansıması öngörülüyor. Fakat, bir otomobil kanalının ÖTV indirimi sonrası çektiği videoda bazı araçların fiyatlarda bir değişiklik olmadığını gösterirken, bayilerde de araç olmadığı görüldü.

'Otomobilencar' adlı kullanıcının ÖTV indirimi sonrası FİAT bayisine giderek, yeni çıkan FİAT Egea Cross'un dizel modelinin fiyatını açıklayarak bu modelde indirim olmadığını ve bayide yalnızca 1 adet bulunduğunu açıkladı. Ardından, bir diğer model olan Egea Sedan modelini inceledi. Fiyatlarının 429 bin 400 TL'den 355'e düştüğü fakat bu aracın bayide bulunmadığını söyledi. Son olarak da, Egea'nın hibrit modelini inceledi ve bu aracın da 1 adet bulunduğunu açıkladı. Bayiden ayrılan kullanıcı, FİAT bayisinde ÖTV indiriminden yararlanan hiçbir araç bulamadık diyerek uzaklaştı.

Daha sonra RENAULT bayisine giden kullanıcı, ÖTV indiriminden yararlanan Clio ve Taliant gibi araçların ellerinde bulunmadıklarını açıkladığını ifade etti.

O anlar işte böyle görüntülendi:

@otomobilencar Matrah düzenlemesi ne işe yaradı#arabam #otomobil #matrah #sıfıraraba #arabafiyatları #fiyatları #تحدي_نستله_سكويزي ♬ Summer day - TimTaj

Otomobillerde yüzde 45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 120 bin liradan 184 bin liraya, yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 150 bin liradan 220 bin liraya, yüzde 60 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 175 bin liradan 250 bin liraya, yüzde 70 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 200 bin liradan 280 bin liraya yükseltilmişti.

 

 

ötv indirim araç haber ekonomi gündem matrah