ÖSYM'den açıklama: DGS soru kitapçığının fotoğrafları sosyal medyada nasıl paylaşıldı!

TAKİP ET

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonrası aday kitapçığında yer alan bazı soruların sosyal medya üzerinden paylaşılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

ÖSYM, 11 Temmuz'da gerçekleşen DGS’nin ardından aday kitapçığında yer alan bazı soruların sosyal medyada paylaşılması üzerine gelen tepkiler sonucu açıklamada bulundu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “Adayın soru kitapçığının bazı kısımlarının görüntülerinin paylaşılmasının sınav sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu, adayın kolluk birimlerince gözaltına alındığı” belirtildi.

DGS’den kısa bir süre sonra sınav sorularının sosyal medyada paylaşılması üzerine tepki gösterilirken sınava giren öğrencilerin de soruları nasıl fotoğraflandığı merak konusu olmuştu.

ÖSYM, sınav sorularının bir kısmını sosyal medyaya yayan adayın gözaltına alındığını açıklarken “Konuya ilişkin incelemede, fiilin sınavın sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu anlaşılmış olup söz konusu aday ve ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında gerekli tüm hukuki yollara başvurulacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” ifadeleri kullandı.

ösym dgs sınav soru