Osmangazi Mağduriyet Köprüsü

TAKİP ET

Osmangazi köprüsünü kullanan bazı sürücüler, HGS bakiyelerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle nakit ödeme yapmak istediklerinde, gişe görevlilerinin kendilerini 15 gün içerisinde ödeme yaparsınız diyerek reddettiklerini ve araçlarına ceza geldiğini ileri sürdü.

BERAT TEMİZ / HABER MERKEZİ

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü'nden ihlalli geçiş yapan yüzlerce sürücü HGS üzerinden yapılan sorgulamada borcu olmadığını görüp ödeme yapmıyor. Sürücüler aylar sonra kendilerine gelen binlerce TL'lik ceza karşısında mağduriyet yaşıyor.

Köprüden geçiş yapan sürücüler kendilerine verilen 15 günlük süre dolmadan sistemde borç sorguladığında ise geçiş ücretinin 4 katı cezayla karşılaşıyor.

İCRAYA VERİLENLER VAR
HGS sistemi üzerinden sorgulama yapan ve her hangi bir borç görmeyen araç sahipleri sonradan kendilerine gelen yasal faizi eklenmiş ceza ve icra kağıdı ile karşılaşıyor.

İntetnetteki çok sayıda platformda aynı mağduriyeti yaşamış yüzlerce sürücünün olması gözlerden kaçmazken vatandaşlar şikayetlerini ve mağduriyetlerini Otoyal A.Ş işletmesine duyurmaya çalışıyor.

Otoyol A.Ş'nin işlettiği Osman Gazi Köprüsü'nden geçen sürücülerin bazı şikayetleri şu şekilde:














 

köprü ceza osmangazi