Osmangazi Köprüsü'nde tartışmalı görüntüler: Vatandaşlar zamlı tarife için bekletildi iddiası

TAKİP ET

Osmangazi Köprüsü'nde zamlı tarifenin aktif olacağı 00.00 saatine 5 dakika kalan gişelerin kapatılması ortalığı karıştırdı. Uzun kuyrukların oluştuğu gişeler önünde vatandaşlar yaşananlara isyan etti. Olayın ardından köprüyü işleten Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş açıklama yaptı.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte köprü, otoyol, tünel, doğalgaz, vapur, dolmuş ve birçok ulaşım yoluna gelen zamlarla ilgili ortaya çıkan görüntü dikkat çekti.

Osmangazi Köprüsü'nde zamlı tarifenin açılmasına dakikalar kala gişelerin çalışamaz hale geldiği görüldü. Aniden gişe önlerine geçiş bariyerleri konularak sürücülerin geçmesinin önüne geçildi.

Dakikaların ilerlemesiyle birlikte sürücülerin öfkesi giderek büyüdü. Yaşananları kornalarla protesto eden araç sahiplerinden bazılarının bariyerleri aşarak gişelere girdiği görüldü.

Görüntüleri kaydeden bir başka vatandaş ise görevlilerin yanına giderek, gişelerin neden kapatıldığını sordu. Kameraya çekildiğini anlayan görevli herhangi bir açıklama yapmadı.

Görüntüler sosyal medyada yayınlandıktan sonra tepki mesajları çığ gibi büyüdü.

İşte o tartışmalı görüntüler:

İŞLETEN FİRMADAN AÇIKLAMA
Osmangazi Köprüsü'nü işleten Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş, olayın ardından açıklama yaptı. Şirket, 31 Aralık gecesi Osmangazi Köprüsü'nden 23.50 ile 00.30 saatleri arasında geçenlere ücretlerin geri ödeneceğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"31 Aralık 2021 gecesi Osmangazi Köprü gişelerinde yaşanan beklemelerden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Teknik aksaklıklar yüzünden sürücülerimize kısa süre de olsa bir mağduriyet yaşattık. 23.50 ile 00.30 saatleri arasında geçiş yapmaya çalışan tüm araç sahiplerinin geçiş ücretlerinin tamamı şirketimiz tarafından ödenecektir. Tamamen teknik bir aksaklıktan kaynaklanan bu sorun nedeniyle beklemek zorunda kalan araç sahiplerinden özür diliyoruz. Bu tip teknik aksaklıkların bir daha yaşanmaması için Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş olarak gerekli sistem iyileştirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı bilgisini kamuoyuna arz ederiz”

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU
Yeni yıla girilmesiyle birlikte Avrasya Tüneli ve Boğaz Köprüsü'nün ardından bir zam da Osmangazi Köprüsü'ne geldi. Geçen yıl otomobil için alınan ücretler yüzde 25 zam yapıldı. Geçiş ücreti 147.5 TL'den 184.5 TL'ye yükseldi.

2022'de zam yağmuru sürüyor: Osmangazi Köprüsü geçiş ücretlerine zam geldi


osmangazi köprüsü osmangazi kuyruk osmangazi gişeler osmangazi geçiş ücretleri