Osman Ünsal'dan yapay et çıkışı: "Bu ülkeye sokmayız"

TAKİP ET

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, yapay et çalışmaları hakkında çok sert tepki gösterdi. İnsanların sağlığıyla oynanacağını söyleyen Ünsal, yapay et çalışmalarıyla ilgili Bakanlık ve Melinda&Bill Gates Vakfı arasında gizli bir anlaşma yapıldığını öne sürdü.

Tarım Bakanı'nın yapay et üretimi ile ilgili açıklamasına sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi.

BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal, resmi Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklama ile Bakan Kirişçi'nin açıklamasına tepki gösterdi.

"Tarım Bakanlığı adeta Bill Gates'in şirketi gibi çalışıyor"

Osman Ünsal, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada "Tarım Bakanlığı adeta Bill Gates'in şirketi gibi çalışıyor" ifadelerini kullanırken şu değerlendirmeyi yaptı:

"Melinda & Bill Gates vakfı ile Tarım Bakanlığı arasında yapılan anlaşma neden kamuoyundan gizleniyor? Yapay eti bu ülkeye sokmayız.  
Gençlerimizi ve geleceğimizi sizin çılgın projelerinize kurban etmeyeceğiz."

Osman Ünsal'ın paylaşımına toplumun birçok kesiminden gelen destek mesajları dikkat çekti.

Bakanlık ne demişti?
Tarım Bakanı Vahit Kirişçi konuyla ilgili olarak, "Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü’nün verileri, hücresel kökenli et üretiminin 2030 yılında toplam et üretiminin yüzde 10’unu karşılayacağını öngörmektedir. Yapay et konusuna ilişkin Türkiye’de de çalışmaların yürütülüyor. Yapay et teknolojisi ile ilgili gelişmeler, çalışmalar ve araştırmalar takip edilmektedir" ifadelerini kullanmıştı. 

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, Yeniden Refah Partisi'ne katıldı

osman ünsal yapay et bill gates vakfı